Ricky Rich & Blizzy startar upp sommaren med "CHICANO"

Tre år efter Spotify-collaben "Guitar" är duon tillbaka för att rädda sommaren – hör deras senaste samarbete här

Senast vi hörde Ricky Rich & Blizzy på ett beat tillsammans var med Spotify 100 sessionen ”Guitar” som släpptes under våren 2021. Den collaben följde upp ett tidigare samarbete på ”2VS2” som släpptes året därpå, men deras historia i båset går faktiskt tillbaka ända till 2018 då de både hördes på remixen till Lani Mos hit ”PARA”.

De båda artisterna har ett beprövat CV när det kommer till att släppa melodiska sommarhits med fokus på upplyftande vibes. När de slår sina krafter samman på ”CHICANO” kan det därför inte bli annat än en banger. Den lekfulla produktionen av Elliot Reyes rör sig mellan afrobeats, pop & hiphop med en gitarrslinga som plockar fram ackord ovanför ett tropisk beat med shakers och lättare snares.

Ricky & Blizzy bollar verserna mellan varandra och delar på refrängen, som blandar berättelser om hur hetsigt det kan bli i deras omgivning även om de för stunden är fokuserade på fest. I den andra verserna kastar de även rader fram och tillbaka, när Ricky lägger en rad och Blizzy svarar med ett rim.

”Ma cherie, hon kan franska (vi flyger, Lufthansa)”

Lyssna på ”CHICANO” och mer ny musik i DOPEST Playlist!