Lyssna på Robin Nazaris debut-EP ”Familjen”

Totalt sex spår med gästinhopp av Aleks

Förra veckan släppte Robin Nazari singeln "Familjen" från hans debut-EP med samma titel. Rapparen tillhör kollektivet Tre60 och tidigare i år släppt singlar som "Än idag", "Efter00" och var delaktig i Tre60s EP "Silverring". Nu har 21-åringen från Fruängen släppt sin debut-EP Familjen producerad av Eren Saygin.

Man avslöjade i samband med singel releasen förra veckan att han jobbat på projektet de senaste 8 månaderna. Familjen består av totalt sex spår med enbart Aleks som gästar i låten "Kontroll". Låtarna belyser hans personliga upplevelser som format honom till den han är. Robin säger i ett klipp att detta är en introduktion av honom, hans vänner och familj och att detta är deras historia.

Precis som han nämner är det en del personliga storys som reflekteras i låtarna. En favorit blir b.la. låten "Vet vi redan". Där vi hör hur Robin Nazari tar upp ämnen som utelivet, drömmar och mål och övriga utmaningar i livet och hur saker och ting inte alltid är så enkelt som det låter. I låten "I det blå" får vi mer av ett smakprov på hur de låter när han spottar rader.

Familjen skiljer sig från mycket som hörts tidigare på den svenska musikscenen just nu, på ett positivt sätt. Det ska bli intressant och följa Robin Nazaris resa och utveckling. För det är nog ingen slump att systern Sara Nazari fick sin egna dikt i Aleks album Livet mellan raderna (2016). En indikation och tecken på att poesi är givet inom Familjen.