Ryan Garcia ber om ursäkt för rasism – ska på rehab

Den kontroversiella boxaren har återigen hamnat i blåsväder för sina uttalanden – portades från World Boxing Council

Boxaren Ryan Garcia har mer än en gång hamnat i rubrikerna för sitt beteende under det senaste året. Först hävdade han att han dödats av ”eliten” innan han intervjuades av Andrew Tate och menade att han kidnappats och bevittnat en offringsritual. Han har även tagit en otippad vinst mot Devin Haney, varav han anklagades för dopning kort därefter.

Nu är han återigen i blåsväder då han under en live-session på X Spaces började uttrycka grovt rasistiska åsikter om svarta människor. Han använder sig flera gånger av n-ordet och säger att han ”hatar svarta” samt att han tänker gå med i Ku Klux Klan (KKK), den ökända vit makt-organisationen.

När Youtubern Sneako ansluter till livet börjar Garcia även rikta sina rasistiska utspel mot muslimer.

Till följd av utspelet portades Garcia från boxningsorganisationen World Boxing Council (WBC). Organisationens president Mauricio Sulaiman gick ut offentligt på X och fördömde Garcias handlingar. Han menade även på att de upprepade gånger erbjudit honom hjälp mot boxarens problem med sin mental hälsa och missbruk.

Efter detta gick Garcia på ytterligare en lång rant, denna gången i textform på sitt egna X-konto. Han ber om ursäkt till de han sårat och lovar att han ska in på rehab för sitt missbruk, som inte specificeras mer än att det är av ”substanser”.

Det ska dock tilläggas att han senare i tråden även fortsätter att skylla på ”eliten” för sina handlingar, då han menar på att fokuset är på honom för att de vill rikta bort det från sig själva.