Sabina Ddumba släpper andra EPn för i år – ’Dear 27 pt. 2’

Den här gången har hon jobbat med Joel Malka

Idag är folkkära Sabina Ddumba tillbaka med ny musik, och släpper en del två av EPn Dear 27 som släpptes i våras. Den här gången har hon jobbat tillsammans med Joel Malka, vilket gett del två ett annat uttryck och känsla. ”Kanske är den mer åt R&B-hållet än vad första EP:n var” säger Sabina Ddumba.

EPn består av fem stycken spår, där den vackra introlåten "Best Friend" gästas av just Joel Malka. Vi hör även en feauture från vännen Napolés på sista spåret "What's Left". Utöver dessa hör vi "By Design", "Your Love" och "Indifferent" där Sabina är solo. Efter nästan ett decennium på stort bolag har Sabina Ddumba startat om och ger fortsättningsvis ut musik i egen regi.

”Jag är stolt över det mesta jag gjort men jag tror att jag lite för ofta hamnat i fel sammanhang som jag har accepterat eftersom jag är så anpassningsbar”, säger hon. "Jag kommer från en stor familj där du lär dig att inte alltid få som du vill. Nu när jag inte längre är en sajnad artist kan jag göra precis som jag vill.”

I samband med releasen av EPn ”Dear 27 pt. 2”, följer hon i november upp med konserter i Göteborg och Stockholm. Pustervik i Göteborg 18 november och Stockholm Soul på Kulturhuset Stadsteatern 24 november. Lyssna på EPn nedan!