Samsung presenterar "Galaxy Ring" – en smart accessoar

Nästa steg i utvecklingen av Samsung "wearables" likt Galaxy Watch är snart här – se första bilderna & mer information om release

 

I en nyligen publicerad artikel i Samsungs globala nyhetsrum delar Dr. Hon Pak – vice VD och chef för Digital Health Team inom MX Business – med sig av sin vision för framtiden och värdet av att kunna nyttja bärbar teknologi för att stödja användare i deras strävan efter att uppnå eller bibehålla en hälsosam livsstil.

Det är i linje med detta som Samsung, under ledning av Dr. Hon Pak, har tagit fram en helt ny produkt: Samsung Galaxy Ring. Den blir deras senaste steg inom området för ”wearables” (bärbar teknologi, likt Galaxy Watch).

Likt deras tidigare ”wearables” kommer ringen kunna hjälpa användare med olika aspekter av sin hälsa, en del av ”Samsung Health”. Detta inkluderar bland annat puls, sömn och stegräknare. Ringen kommer att kopplas till din mobil för att lättare nå statistik och annan information.

Samsung Galaxy Ring, som är planerad för lansering senare detta år, representerar inte enbart en teknisk innovation utan är även en manifestation av Samsungs vision om en intelligent digital hälsoplattform. Galaxy Ring kommer att vara fullständigt integrerad i Samsung Galaxys ekosystem av enheter och tjänster, med målet att bli en naturlig del av användarens vardag och väg mot att bättre kunna övervaka sin egen hälsa.

Under tidiga uppvisningen har ringen setts i olika färger som svart, silver & guld. Officiella färgställningar och pris är dock inte avslöjat ännu. Spana in de första bilderna på Samsung Galaxy Ring i galleriet ovan och håll utkik för mer information under 2024!