Samsung Galaxy packar upp fem nyheter

Serien introduceras till nya vikbara mobilerna Flip5 & Fold5, surfplattan Tab S9 samt nästa generations smartwatches Watch6

Med sitt koncept ”Unpacked” avslöjar Samsung flera nyheter samtidigt till sin Galaxy Serie. Denna gång är det fem nyheter som presenteras och de leds av femte generationens vikbara smartphones: Galaxy Flip5 och Galaxy Fold5, där Samsung fortsätter utveckla sin väg mot framtiden för mobiltelefoner.

Foto: Samsung

Den nya gångjärnstekniken Flex Hinge gör den vikbara och kompakta formen smidigare än någonsin, utan att kompromissa på den stilrena designen. De vikbara mobilerna har dessutom utrustats med unika kamerafunktioner, bland annat FlexCam, vilket möjliggör fotografering och video från diverse kreativa vinklar och placeringar. Med kraftfull prestanda och ett optimerat batteri som kan laddas upp till 50% under 30min, drivs upplevelsen i hamn av den senaste processorn från Qualcomm.

Foto: Samsung

Flip5, med sina 71.9 x 85.1 x 15.1 millimeters dimensioner i hopfällt läge, är kraft nedpackat i minsta möjliga paket. Stilen kompromissas dock inte av funktionen, då du ges fler möjligheter att anpassa till exempel informativa och grafiska klock-urtavlor som kan matcha med till exempel Galaxy Watch6 . Dessutom ger Galaxy Z Flip5s nya Flipsuit Case7 skydd för telefonen samt ett utbytbart NFC-kort (se bilden) i den snabbåtkomliga ytterskärmen, så att användarna kan matcha sin Flex Window-design med telefonskalets design.

Tre kameror ger även bildmöjligheterna lite extra kärlek, med en 10MP selfie-kamera samt en 12MP ultra-vidvinkelkamera och en 12MP vidvinkelkamera på baksidan.

Foto: Samsung

Med den större skärmen på 67.1 x 154.9 x 13.4 millimeters dimensioner får du genom Fold5 en annan typ av mobilupplevelse. Produktivitet är den största dragkraften med Fold då den ger dig fina möjligheter att multitaska, både i arbetet och privat.

Med en ny förbättrad drag-and-drop-funktion kan du flytta innehåll snabbt mellan appar och skärmar. Du kan till exempel ta tag i och hålla en bild i Samsung Gallery med ett finger medans du använder ett annat finger för att öppna Samsung Notes-appen att klistra in den i. Med funktionen dold pop-up kan dessutom en app fortsätta att köras i bakgrunden, så att du till exempel kan titta på video i helskärm och chatta med vänner i en flytande pop-up på sidan av skärmen.

Även här får bilden ett lyft med hela fem kameror. En 10MP selfie-kamera, en 4MP under display-kamera samt trippla bakre kameror genom en 12MP ultra-vidvinkelkamera, en 50MP vidvinkelkamera & en 10MP tele-kamera.

Galaxy Z Flip5 och Galaxy Z Fold5 kommer att finnas tillgängliga för förbeställning från 26:e juli, med allmän tillgänglighet från och med den 11:e augusti. Rekommenderade cirkapriser för basmodellerna i Galaxy Z Flip5 börjar från 13 990kr och Galaxy Z Fold5 börjar från 21 990kr.

Foto: Samsung

De nya vikbara mobilmodellerna får sällskap av de senaste tillskotten i Samsungs klockkollektion: Galaxy Watch6 och Watch6 Classic, som

Med en 30% smalare ram respektive en 15% tunnare roterande ram än tidigare modeller är Galaxy Watch6-serien smidigast hittills. Med stilrena urtavlor som gör det mesta av displayen får du även en smartwatch som mer liknar en klocka, som du dessutom kan göra till din egen genom att mixa och matcha klockarmband. Med över 704 unika kombinationer kan användarna designa sin perfekta klocka på Samsungs hemsida. Till exempel passar ett nytt lättvikts ”Fabric Band” och ”Sleep Coaching” urtavlan perfekt ihop för att hjälpa dig spåra din sömn på ett bekvämt sätt.

Sett till mjukvaran är fokuset på hälsa och i synnerhet sömn ett av de största nyheterna, med nya innovationer i hur den mäter dina vanor. Samsung menar på att bättre hälsa börjar med bättre sömn och hjälper därmed användare att optimera sin natt på samma sätt som de optimerar sin dag genom att fokusera på tre viktiga faktorer för bättre sömn: att förstå personliga sömnmönster, skapa bättre vanor och skapa en sömnvänlig miljö. Detta görs bland annat genom ett förbättrat ”Sleep Mode” med anpassningsbar ljusstyrka. Har du fler Samsung-enheter kopplade kan klocka försätta dem i sömnläge också, för att minska digitala distraktioner när du varvar ner inför natten.

Galaxy Watch6 och Galaxy Watch6 Classic är tillgängliga för förbeställning på utvalda marknader från och med den 26:e juli, med allmän tillgänglighet från och med den 11:e augusti. Klockan finns i 44 mm med färgerna Graphite och Silver och i 40 mm med färgerna Graphite och Gold. För en mer premiumbetonad och tidlös klockdesign finns Galaxy Watch6 Classic med den populära roterande bezeln – tillgänglig i Black och Silver i 43 mm och 47 mm.

Rekommenderat cirkapris för Galaxy Watch6 är 3 790kr för 40 mm-modellen och 4 190kr för 44 mm modellen. Rekommenderat cirkapris för Galaxy Watch6 Classic är 4 890kr för 43 mm-modellen och 5 290kr för 47 mm-modellen.

Foto: Samsung

Sist och bokstavligen inte minst har vi Galaxy Tab S9-serien, nästa generations surfplatta som kommer i tre storlekar: 28cm skärmen på S9, 31,4cm skärmen på S9+ samt 37cm skärmen på S9 Ultra. Med kraften från Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 för Galaxy, tillsammans med dynamiska AMOLED 2X-skärmar, skapar Samsung Galaxy Tab S9, S9+ och S9 Ultra bästa möjliga kombon mellan kraft, prestanda och smidighet. En IP68-klassad S Pen hjälper användaren att förverkliga sina idéer genom att ge möjligheten till skrivande och ritande med precision. Som den första Galaxy Tab S-serien får Galaxy Tab S9-serien även en vatten- och dammtålighet med sin IP68-standard2 , vilket gör att den kan användas även i utomhusmiljöer.

Samsung Galaxy Tab S9-serien integreras också sömlöst i Galaxys ekosystem av olika produkter. Det är enkelt att använda kreativa verktyg när Galaxy Tab S9-serien är ansluten till andra enheter, vilket gör den till en bra central hub för arbete. Multi Control gör det smidigt att kopiera, klistra in eller dra text och bilder direkt mellan surfplattan och mobilen, har man dessutom ett Book Cover Keyboard anslutet så kan användare styra sin smartphone med plattan.

Galaxy Tab S9-serien är även den tillgänglig för förbeställning i Sverige från och med den 26 juli:e, med säljstart från och med den 11:e augusti. Serien kommer i två färger: Beige och Graphite, samt tre storlekar: 14,6-tum på Tab S9 Ultra, 12,4-tum på Tab S9+ och 11-tum på Tab S9. Rekommenderade cirkapriser för basmodellerna i Galaxy Tab S9-serien börjar på 10 490kr för Galaxy Tab S9, 13 290kr för Galaxy Tab S9+ och 15 790kr för Galaxy Tab S9 Ultra.