• Foto: Dopest.se by Julia Sixtensson

Sarettii levlar upp på efterlängtade debutalbumet ”COME ALIVE”

Efter uppladdning med singeln ”Ella Mai” och en mäktig trailer släpps projektet självständigt via Ringtone Records

Den unga rapparen Sarettii från Hisings Backa i Göteborg har på kort tid gått från att vara en nykomling på den svenska rapscenen till att leverera några av de mest polerade låtarna och videosarna i branschen. Vad som saknats fram tills nu är dock ett fullängdsprojekt, något han äntligen råder bot på med debutalbumet "Come Alive" som släpps via egna skivbolaget Ringtone Records.

Över tolv spår innehållandes tidigare släppta singlarna "Ella Mai" och "MATADOR" får vi kliva in i Sarettiis värld, som kommer till liv med ett ljudlandskap signerat de rutinerade producenterna Straynané, Mackan, Yei Gonzalez, Manny Flaco, Peralta, NEZS Beats, Dino & Shenzi. En skapligt imponerande lista för ett debutalbum som dessutom släpps helt utan features.

Sarettii får istället skina helt själv över produktionen, vilket han gör med sådan målmedvetenhet att man måste kolla igenom hans diskografi en extra gång för att se så att man inte har missat något. Rapparen låter bekvämare på sin debut än vad man förväntar sig av en så pass ung artist och det poängterar han även själv i texten på tredje spåret "Vi Kan", när han radar upp erfarenheterna som tagit honom hit.

"Jag har varit så sträng och jag har varit så lugn
Jag har varit så snäll och jag har varit för dum
Jag har varit kriminell och jag har varit en sån tönt"

Lyssna på "Come Alive" nedan!