Se alla Allsvenska matchtröjor 2023

Premiärhelgen är här! Se alla lags (hittills) avslöjade matchtröjor, från hemma till borta och hela vägen ut i Europa

Snöstormar, ishalka och tillbakslag under hela mars. Vinterns uttåg må ha tagit extra lång tid på sig, men nu är åtminstone ett av Sveriges allra största vårtecknen är här: Allsvenskan har dragit igång.

Inför säsongen vill man ju gärna ha koll på hur alla lag ser ut och inför premiärhelgen har en hel del matchtröjor presenterats. Tro det eller ej har en del lag inte släppt mer än videos på sina tröjor, samt att väldigt många ännu inte avslöjat sina bortaställ. Så listan är kanske inte helt komplett, men nedan hittar du åtminstone alla hittills bekräftade matchtröjor för Allsvenskan 2023!

 • Foto: AIK
 • Foto: AIK

AIK

AIK och Nike har i år skapat en hemmatröja som. Bortatröjan är ännu inte avslöjad, men cuptröjan med sin tillhörande "Stockholmskampanj" har släppts tidigare i år.

 • Foto: Brommapojkarna
 • Foto: Brommapojkarna

Brommapojkarna

Nykomlingen Brommapojkarnas (BP) röd/svarta ränder har setts växelvis i Allsvenskan och Superettan så länge man kan minnas. En vana som återspeglar sig Nikes matchställ, som håller sig till de klassiska ränderna och en enkel vit bortatröja.

 • Foto: Degerfors IF

Degerfors IF

De senaste årens stora överraskningspaket Degerfors har mot alla odds etablerat sig i Allsvenskan. Årets tröja tar dock inte några svängar än, med en design från Umbro som i stort sett speglar föregående säsong.

 • Foto: Djurgårdens IF
 • Foto: Djurgårdens IF

Djurgårdens IF

Djurgården har tillsammans med adidas plockat fram en tröja med inspiration från det egna ledet. Det var nämligen när mittfältaren Rasmus Schüller jämförde laget med ett odjur som verkade i symbios som ett nytt smeknamn för klubben föddes: "Odjuret", och det är med denna inspiration de valt den tighta mönsterutformningen. En stilren cuptröja (inför Conference League) har även presenterats, med stilrena ljusblåa ränder längs ärmarna.

 

 • Foto: IF Elfsborg

IF Elfsborg

Elfsborg och långvariga samarbetspartnern Umbro har i år skapat en riktigt klassisk hemmatröja i lagets gul/svarta färger. Detaljerna är sparsamma men effektiva, med tunna ränder runt ärmarna och halsen, samt två strategiskt placerade sponsorer längs sidan av torson som ger den en ytterligare dimension.

 • Foto: IFK Göteborg
 • Foto: IFK Göteborg

IFK Göteborg

IFK Göteborg har kanske en av de mest orubbade tröjmotiven i svensk fotboll. De klassiska vit/blåa ränderna går sällan ur stil och det reflekteras även i lagets matchtröjor genom åren. Med Craft, som likt Select gjort sig ett namn på andra håll (inom friluftsutrustning främst), har de dock fått till en liten spin på ränderna. De är någorlunda tjockare än vanligt och bryts även av uppe vid kragen med en vit triangel, små ändringar i kontrast mot den brandgula bortatröjan.

 • Foto: Halmstads BK

Halmstads BK

Dagen innan premiären mot AIK har Halmstads BK endast avslöjat sitt hemmaställ från PUMA med en kort video på sin Instagram. Det finns inga officiella bilder ännu eller möjlighet till att köpa tröjan online, så en skärmavbild är dessvärre allt vi kan få tag på.

 • Foto: Hammarby IF
 • Foto: Hammarby IF

Hammarby IF

Bajen är nu inne på sitt femte år med Craft som tröjtillverkare och sitt tredje med Huski Chocolate som huvudsponsor. I har de skippat ränderna helt med en vit respektive grön tröja. En stand-out är istället det mönster som syns i ett relativt försiktigt all over print, bestående av mer abstrakta former och mönster.

 • Foto: BK Häcken
 • Foto: BK Häcken

BK Häcken

Regerande mästarna BK Häcken tar ut svängarna efter guldåret 2022 med en unik tolkning av deras gulsvarta färger. Med PUMA bakom rodret har ränderna delats upp i spetsiga paneler, som även förekommer i pil-mönster inuti de svarta ränderna. Ett spännande val som sticker ut jämfört med den enkla helvita bortatröjan.

 • Foto: Kalmar FF

Kalmar FF

Som ett av två lag med tröjtillverkaren Select har Kalmar FF direkt chansen att bli en uppstickare med sin design, vilket de också är denna säsong. Select har främst gjort sig ett namn inom handboll och det märks på den slimmade designen. Två rader av prickar på varsin sida av torson kontrasterat mot tröjans mitt ger en smart design som hade passat på både planen och gymmet.

 • Foto: Malmö FF
 • Foto: Malmö FF

Malmö FF

Mesta mästarna Malmö FF har hållit sig till PUMA under en lång tid nu och deras kemi märks tydligt i den avslappnade designen. Himmelsblått och vitt i omväxling på hemma/bortaställen har de gjort förut och det kan i mångas ögon bli lite uttjatat, men med årets bredare ränder med böjningar mot kragen har de hittat en detalj som piggar upp utan att tappa den klassiska känslan.

 • Foto: Mjällby AIF

Mjällby AIF

Allsvenskans minsta lag har imponerat under de senaste åren, såväl som de gånger de varit uppe förut. Med bas i lilla Sölvesborg har de tillsammans med PUMA tagit fram en tröja som inte försöker vara något kaxigare än vad den är. En ödmjuk tröja från en ödmjuk förening som låter fotbollen tala.

 • Foto: IFK Norrköping

IFK Norrköping

Under föregående säsong kom bytet från Nike till adidas i samband med klubbens 150 års-jubileum, ett samarbete som funnits genom många år tidigare. I år har de tagit designen till nästa nivå med två tunna guldiga streck längs torsons sidor, som kompletterar den annars stilrena designen med vit tröja och blåa ärmar.

 • Foto: IK Sirius
 • Foto: IK Sirius

IK Sirius

Tillsammans med Kalmar FF är de en av två klubbar med Select på högra bröstet, och likt de rödvita KFF har IK Sirius tagit fram en smart och effektiv design. De svarta och blåa ränderna toppas av med en vit krage, som även dyker upp i blått på den helvita bortadressen.

 • Foto: Varbergs BoIS

Varbergs BoIS

Näst minst efter Mjällby är Varberg BoIS, som också presterat över förväntningarna under de senaste åren. Craft står bakom årets matchställ, vars hemmatröja hittills är den enda som avslöjats genom en video på Facebook. Nytt från tidigare är en svart utvikt krage, som ger en gammaldags touch till de grönsvarta ränderna.

 • Foto: IFK Värnamo

IFK Värnamo

IFK Värnamo är förra årets nykomlingar som klarade sig kvar genom skyttekungen Marcus Antonsson. I år har de värvat starkt med bl.a Simon Thern, men det visar sig inte i matchtröjan som i stort sett är en kopia av förra årets upplaga. En enkel helvit dress av PUMA kompletteras med en stor mängd sponsorer, såväl som blåa shorts.