Se de officiella bilderna på sacai x Nike Vaporwaffle "White Sail"

Då släpps den somriga skon

Chitose Abe’s Sacai har under de senaste åren gått från ett nischat lyxmärke i Japan till ett av världens mest trendiga, när det gäller casual luxury. Denna status har inte minst att göra med de allt så populära samarbeten med sportjätten Nike, där praktiskt sätt varje release toppat hype-listorna sedan start 2019. I sent 2020 såg vi hur de två började experimentera på den nya modellen Vaporwaffle, som tog en mer chunky estetik än den tidigare Waffle. Med sex släpp i bagaget är det nu dags för ännu en färgställning.

För fyra dryga månader sedan fick vi se läckta bilder på ”White Sail”. Idag är de officiella bland oss. Vi ser i detalj de många nyanserna som skon präglas av. Medan den klassiska dubbla Swooshen fortfarande är på plats, är den visserligen svårare att få syn på. Den beiga loggan sticker ut i mitten medans den underliggande vita till synes göms av mittpanelerna i samma färg. Vi får en blandning mellan off white-färgat mocka på tårna och läder på hälen, med vackert kontrasterande vita detaljer på snören, tungan, samt mittsulan, som åter igen byggs på dess komplexa sätt. Skornas outsole kommer denna gång i gult gummi, och blir till en perfekt komplimenterande attribut.

De dubbla tungorna är givetvis kvar och pyntas av både en Nike x Sacai-logga (inre), samt en Nike Sportswear-logga (yttre). Hälen flashar överlappande Nike och sacai-logotyper i svart.

Hittills är ännu inget officiellt datum angett för Nike x sacai Vaporwaffle ”White/Sail”, men med de officiella bilderna bland oss är releasen inte långt borta. Håll utkik i sommar för din chans att få tag på ett par.

Följ Dopest för mer info om kommande släpp och håll utkik på vår releasekalender för mer…