Efter att ha avslöjat nedstängningen av sitt självbetitlade märke har legendariska designern Raf Simons varit på något av en avskedsturné. Denna har bland annat innehållit ett avskedssamarbete med frekventa kollaboratören Fred Perry och möbelexperiment med KVADRAT. Nu är det dock dags för the grand finale när han presenterar sin sista kollektion för sitt egna märke.

K0lektionen tar inspiration från många delar av Raf Simons karriär. Många av plaggen tar avstamp i ett tidigare samarbete med konstnären Philippe Vanderberg, där verk som "Let's Drink The Sea" och "Dance" pryder ärmlösa toppar och klänningar, med en touch av den punk-estetik som Simons gjort sig känd för genom åren. Detta fortsätter även med en väska prydd med några fraser från konstverken, men vi ser även helt egna designs med långa ärmlösa klänningar och rundhalsade ulltröjor i färgerna i havregryn och himmelsblått.

Polkadot-skjortor och pikétröjor bryter även av från de mer abstrakta plaggen, tillsammans med klassisker som en dubbelknäppt kappa, kavajer och skräddarsydda button-down skjortor med tunna ränder.

Foto: The Business of Fashion via Youtube / Skärmavbild

Den belgiske designern startade sitt egna märke 1995 efter att till en början ha studerat och arbetat med möbeldesign. Genom åren har Simons tagit på sig roller som creative director åt flera andra modehus utöver sitt eget. Några av hans mest uppmärksammade uppdrag har varit åt Dior (2012-2015), Calvin Klein (2016-2018) och han är fortfarande aktiv hos Prada sedan 2020.