Sebastian Stakset tillbaka med “GUNS N ROSES” från kommande album

Följer upp sitt hyllade sommarprat

Sebastian Stakset är ett minst sagt välkänt namn på den svenska rap-scenen. Av många skulle han säkerligen beskrivas som en ikon. Han har varit medlem i den legendariska gruppen Kartellen, då under namnet Sebbe Staxx. Efter ett hyllat sommarprat i Sommar & Vinter i P1 i år - gör han sig redo för att släppa ett helt album. 

Sebastian Stakset kickade igång nedräkningen inför albumet med singeln “Trakten” med SINAN tidigare i år. Låten blev en succé och har över 1 miljon streams bara på Spotify - och tog sig in på Sverigetopplistan. Singeln var efterlängtad efter att den hintats på TikTok inför releasen. 

Den nya singeln “GUNS N ROSES” är från kommande albumet MEDAN VI FALLER. På låten hör vi inte bara Sebastian Stakset, utan även sångaren Kristian Mecha. Att den fått just namnet “GUNS N ROSES” beror på en rad från låten: “Jag ser guns & roses men inga elgitarrer”. Titeln är dessutom en metafor för vapenvåldet - pistolerna som dödar och rosorna som sedan lämnas till offren. Med låten vill Sebastian Stakset också göra ett uttalande inför årets val: 

“Den beskriver en verklighet i Sverige 2022, det finns mycket smärta i gatans verklighet, men det finns även ett hopp om att få se en förändring.” 

Tillsammans med singeln släpps även en musikvideo regisserad av Jens Rosengren och Sebastian själv. I rollerna ser vi Sebastian Ljungblad (Goliath), Dominic Andersson Bajraktati och Granit Rushiti (som båda spelade i Zlatan filmen), influencern Matilda Strömstedt samt Sebastians son Kingston.

"Musikvideon är en dramatisk berättelse om hur snabbt saker ändras på gatan och hur alla som väljer det livet blir offer på ett eller annat sätt", beskrivs videon i en presstext.

Lyssna på “GUNS N ROSES” i DOPEST Playlist nedan