• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Seedy återvänder med årets andra singel ”Historia”

Följ med till Seedys hemtrakter i Sigma, Upplands Väsby genom en lyrisk berättelse

Med sin karaktäristiskt djupa stämma och förmåga att blanda lyrik med party klev Seedy självsäkert in i det svenska hiphop-landskapet under 2017. Debutsingeln "Alice" med Denz & Jireel placerade honom i rampljuset direkt och genom åren därefter har vi fått otaliga singlar, EP:n New Drilla In Town samt debutalbumet KING.

I somras kom årets dittills enda singel "Magic", producerad av Kayen. En somrig RnB-fusion som lekte med melodislingor som påminner om 00-talets hook-giganter 50 Cent & Ja Rule. När han nu släpper "Historia" tas vi lagom till hösten in i en mycket mörkare och kallare ljudbild. Släpande opera-samples och mullrande basgångar skapar en dramatisk ram som Seedy fyller med texter om hemtrakten Sigma i Upplands Väsby. Bland annat interpoleras Roddy Ricch hit "Die Young" när Seedy minns tillbaka till en tuffare tid i livet.

"Gotta keep it on me kan inte die young, in these cold streets"

Seedy har hunnit bli rutinerad i gamet, men vågar fortfarande trampa utanför sin comfort zone för att växa som artist. Över det filmiskt melankoliska beatet visar han upp en sårbar och seriös sida av sig själv, som inte skyggar för de råare detaljerna ur en ung mans uppväxt i Sigma.

“Den här låten slår mig nära då jag beskriver kärleken jag har för Sigma som har format mig och den hårda verkligheten vi lever i", säger Seedy själv om låten.

Lyssna på "Historia" och mer ny musik i DOPEST Playlist!