Seedy släpper albumet ’KING’

Avslöjar att dokumentären ”Seedy Going Home” kommer om två veckor.

Seedy har haft ett intensivt 2022 hittills och släppt singlar som "Bianca", "Overseas" och "Sanning eller Lögn". Nu när året går mot sitt slut väljer han att accelerera ytterligare när han släpper sitt album KING.

På nya albumet KING får vi fyra nya låtar men också hitsen "Sanning eller Lögn", "Bianca" och "6AM". Vi hittar produktioner från Castro, Picasso och OREO. KING är en förlängd arm av Seedys debut-EP New Drilla In Town som beskriver känslan av att uppnå sina mål och att inte tro på att saker och ting är omöjliga.

"När jag började jobba med drill var det en helt ny sida av mig som visades till mina lyssnare. De uppskattade det nya soundet så pass mycket att det gav mig inspiration till att fortsätta leverera ännu mer musik."

Albumet KING är högkvalitativt där Seedy valt att endast jobba med stora och erkända producenter från Sverige vilket också hörs. Den mest utmärkande låten är "KING" där han levererar bars och pikar rappare som han tycker tagit hans sound.

Vi kommer även få dokumentären "Seedy Going Home" där han och ett kamerateam följt Seedy under skapandet av albumet. Seedy vill visa mer av sina rötter och var han kommer ifrån. Han åker bland annat till hemlandet Gambia där en musikvideo till spåret "KING" spelats in.

"Jag vill visa en plats där jag blir omfamnad av familjen, kulturen och där jag kan vara mig själv – där jag känner mig som hemma helt enkelt.”

Lyssna på Seedys nya album KING nedan.