Seedy & Nuqi speglar sina miljöer på "My Hood"

Stockholm & Malmö förenas på en gungande berättelse om det hårda liv som kan levas på platsen där man växte upp

Stockholmsrapparen Seedy har med sin karaktäristiskt mörka röst stuckit ut på den svenska rapscenen, vare sig om det är på hårdare drill som ”Mhm” eller mer dansanta ”Chillka”.

På dagens release ”My Hood” tappar han in i mer gungig g-rap producerade av Tyan som för tankarna till 50 Cent och New York-vågen på 00-talet. Med sig har han Malmös nya stjärnskott Nuqi, aktuell med debutalbumet Utsikten från 7an som släpptes för bara några veckor sedan. De kombinerar sina krafter på det tunga beatet för att genom vemodiga melodier berätta en historia om de mörka delarna av att växa upp i en utsatt miljö.

”Den här låten har så stor potential att den förtjänade en unik gäst. Han kom direkt på tal och kemin mellan oss var helt perfekt. Det var som att vi känt varandra i evigheter”, säger Seedy om samarbetet med Nuqi.

Samtidigt som ”My Hood” är en skildring av livet i deras respektive förorter och en varning om dess faror, är den även en hyllning till det fina ur den hårda verkligheten och känslan att viljan bryta sig fri.

”Late night, my hood, här det kan gå snabbt om de catch you”

Lyssna på ”My Hood” och mer ny musik i DOPEST Playlist!