För bara någon månad sen kompletterades Seedys sommarbanger ”Chillka” med Nivy-kamraten Jireels senaste släpp ”Wikipedia”. Inte trodde vi att Nivy-kollektivet skulle chocka oss med ännu en sommarbanger i år. Från ingenstans droppar Seedy med sitt nya släpp ”Melina” som kommer få många dansgolv att gunga i sommar. Låten är producerad av Jeff Roman som med sina latin influenser ger låten en reggaeton-känsla som är helt i linje med den mystiska kvinnofiguren ”Melina” som Seedy uppmanar att bésame (kyss mig) honom otra vez (igen).

Kontrasterna av latin- och afroinfluerade takter och flow inom svensk musik hör helt hemma i sommarkänslor som Seedy lyckas förmedla med sitt senaste släpp. Det mångkulturella kollektivet lyckas inte bara medla sina individuella kulturarv utan även den gemensamma nämnaren dem delar av att vara uppväxta bland mångkulturen i Sverige.

Seedy lyckas på ett abstrakt vis måla upp en konkret och levande bild av ”Melina” samtidigt som han gör det ytterst svårt för en individ att stå upp för dans. Så njut av fredagen och dansa till Seedys "Melina" nedan!