• Foto: "Sheff G, Sleepy Hallow Charged in Brooklyn Gang Bust | NBC New York" via Youtube / Skärmavbild

Sheff G bland 32 arresterade gängmedlemar

New York-rapparen åtalas bland annat för anstiftning till mord, artistkollegan Sleepy Hallow också inblandad

Efter att New Yorks drill-pionjär Pop Smoke mördades i Los Angeles 2020 har diskussionen kring vem som skulle ta över platsen som stadens största rappare varit intensiv. En av de mest frekvent nämnda namnen har varit Sheff G, en rappare från området Canarsie i Brooklyn som även Pop Smoke härstammade ifrån. Nu är han åtalad tillsammans med 32 andra påstådda gängmedlemmar i en omfattande polisinsats.

Rapparen påstås tillhöra gänget 8 Trey Crips och deras tillhörande gruppering 9 Ways, som ingår under den bredare alliansen "Woo". Åtalen mot medlemmarna varierar från vapeninnehav till mord och Sheff G själv åtalas för anstiftan till mord, då han enligt bevisbilder som Complex har fått tag på ska ha skrivit "I got 5k for Yu" till en 8 Trey-medlem som ska utföra en skjutning.

Det har ännu inte specificerats vilka brott Sleepy Hallow åtalas för, men på sin Instagram har han kommenterat med en Story där han skriver "Tro inte på internet, vi är oskyldiga".

Sheff G:s tre mest spelade låtar "Weight On Me", "No Suburban Pt.2" och "Molly" sitter idag på över 100 miljoner streams var på Spotify, med ännu fler på Youtube. Artistkollegan och vännen Sleepy Hallow har rönt ännu större framgångar, då hans mest streamade låt "2055" på egen hand samlat på sig närmare 590 miljoner spelningar.

Håll utkik på dopest.se för senaste nytt om fallet framöver!