Spelet för dig som älskade 'Shogun' – då släpps 'Rise of the Ronin'

Ta kontrollen över ditt öde som herrelös samuraj med Japans framtid i dina händer – se releasedatum, pris & vart du kan köpa här

FX-serien Shogun har fångat tittare världen över med sitt episka samurajdrama under 1600-talets Japan. Serien är baserad på en miniserie från 80-talet, som i sig var populär för sin skildring av krigsherrarna under den så kallade Edo-perioden.

Intresset för media som kretsar kring samurajer har ökat rejält efter seriens succé och många söker efter fler upplevelser (även filmer & serier) att ta del av som utspelar sig under krigarnas tid. Nu kommer ett spel till Playstation 5 som passar precis in på den nischen, då den erkända utvecklaren Team Ninja (Ninja Gaiden, Dead or Alive) släpper sitt efterlängtade open world-äventyr Rise of the Ronin.

Så här beskrivs storyn:

”Japan, 1863. Efter tre århundraden av Tokugawa-shogunatets styre kommer de svarta skeppen från väst in över landets gränser och landet hamnar i ett tillstånd av oro. Mitt i kaoset av krig, sjukdomar och politisk oro går en namnlös krigare sin egen väg och håller Japans öde i sina händer”

Spelet ger dig friheten att utforska en stor öppen värld som en herrelös samuraj, en så kallad Ronin. Du får själv forma historiens gång genom ett expanderat flervalssystem, som sträcker sig från dialoger till handlingar. Spelet har liknats till det hyllade Ghost of Tsushima från 2020, en liknande spelupplevelse som också satte dig i rollen som en självständig krigare.

Rise of the Ronin släpps på Playstation 5 imorgon fredag, den 22:e mars 2024. Det kommer att finnas tillgängligt för nedladdning via Playstation Store till ett pris av 899kr, samt i fysisk form hos utvalda återförsäljare. Spana in den senaste trailern ovan för att få ett grepp om storyn!