Silvana Imam återvänder med "Sprit & Blondiner" featuring ALMA

Sedan 'Helig Moder' har den mångsidiga artisten testat sina vingar inom skådespeleri – nu återvänder hon med Nisj-producerad singel

Fem år efter sitt senaste album Helig Moder återvänder Silvana Imam med ett nytt fullängdsprojekt. Albumet består av tolv nya originalspår producerade tillsammans med bland annat Imams parhäst i Grammisvinnande Nisj. Albumet har varit under arbete de senaste tre åren och idag får vi det första smakprovet: ”Sprit & Blondiner”.

Singeln släpps på Imams egna etikett Naturkraft och gästas av den finska storstjärnan ALMA. Den 28-åriga sångerskan och låtskrivaren har tidigare samarbetet med akter som brittiska Charli XCX, svenska Tove Lo, danska MØ och anses brett som en av Finlands mest inflytelserika artister.

I december förra året släppte Imam åtta spår från det konceptuella projektet HAMLET inspirerat av just Hamlets monologer. Samtliga spår agerade musiknummer i den pjäs som Imam spelade huvudrollen i på Stadsteatern. Hennes medverkan i den kritikerrosade uppsättningen var hennes första i teatersammanhang och blott andra skådespelaruppdrag i karriären.
Imam berättar om sitt nya album och tiden borta från musiken:

“Jag behövde en period av stillhet och förståelse för vem jag är som person och vilka andra uttryck jag attraheras av, som teater och film. Det här albumet växte och gjordes organiskt utifrån de platser jag besökte, framförallt själsligt”, säger Silvana Imam.

”Sprit & Blondiner” är likt HAMLET producerad av Nisj som även är den stor del av det fullständiga albumet, som släpps i höst. Andra medverkande producenter på albumet är Isak Alverus, Jaqe, Otman, Piscot samt norsk/svenska producenttrion Kastel som tidigare skrivit för bland andra Yasin, EBN och Aiba.

Lyssna på ”Sprit & Blondiner” och mer ny musik i DOPEST Playlist!