Bakom majoriteten av alla låtar som släpps finns oftast en lika hårt arbetande producent, vilket är något som har en tendens att glömmas bort då artisterna vanligtvis blir ansiktet utåt för musiken. Detta är dock inte fallet med Simon Superti, som under det senaste året växt med raketfart inom den svenska hiphop-scenen. Producenten, artisten och låtskrivaren är främst känd för sin musik ihop med artister som Adel, Z.E och Biggie Juke.

Under årets gång har han satsat hårt på sin egna artistkarriär, med releaser som "Aska", "Måste vara vaken" och gårdagens släpp  "Hämta hos oss". Singlarna har värmt upp inför dagens release av debutalbumet PRODOTTO. Plattan, som består av totalt sju spår, beskrivs som ett utdrag från Supertis senaste levnadstid:

 

“Skivan är en blandning av gamla och nya texter, men med ny produktion. Låtarna är olika statements i sig, som förklarar var jag har varit någonstans - och vart jag ska nu.”

-Simon Superti

 

Albumet är uppbyggt likt en tidslinje, och avslutas med sista spåret "Aska". De sex spåren innan "Aska" handlar om det som en gång i tiden var Simon Supertis liv, men som han nu lagt bakom sig, "Aska" blir därmed ett naturligt avslut på albumet, men början på artistens fortsatta karriär och utveckling. Plattan har enbart två gästinhopp vilket är på singeln "Hämta hos oss". Där finner lyssnaren Delgado och Don Toni.

Det är ingen överraskning att rappare som Adel och Z.E mer än gärna jobbar med Simon Superti. I vår intervju med Adel nämnde han att relationen började redan innan musikkarriären och att de tillsammans startade genren som dem valt att kalla "gangster-pop".

Simon Superti visar med sina tunga produktioner, texter och röst - att han är mycket mer än en producent. Det ska bli intressant att följa hans resa!

Lyssna på albumet nedan och håll utkik efter fler musikreleaser på Dopest.se och på vår Instagram.