• Foto: Simon Superti
  • Simon Superti släpper album i vår och ska även ska ut i landet på live-spelningar. Foto: Luger

Simon Superti möter sitt mörker i ”Demoner”

Producenten & låtskrivaren samarbetar med Jocke Åhlund från Teddybears på sårbar singel från kommande albumet

Simon Superti följer upp höstens singlar "Hemlisar" och "Stockholm" med ännu ett berättande och utlämnande spår. Denna gång skruvar han ner tempot ännu mer och visar sitt personliga mörker på "Demoner".

Den akustiska balladen har producerats tillsammans med Jocke Åhlund, kanske mest känd för det svenska folket som medgrundare av det legendariska Stockholmsbandet Teddybears. Den sparsamma instrumentalen, med endast melankolisk gitarr och en lättare bas, kompletterar Supertis text utmärkt. På de senaste två singlarna har han visat upp en solklar talang för berättande, som däremot haft mer inslag av humor och samhällsobservationer. På "Demoner" vänder Simon istället inåt och reflekterar över självdestruktivitet, beroende och känslan av att vilja fly.

"Alltid festat som min tid var knapp, gick alltid extra långt om nån var likadan, jag blev till statistik i ett diagram. Jag ville flyga iväg."

Tidigare i januari avslöjade Uppsalasonen att han teamat upp med Luger för det kommande live-året. Då berättade han även för oss att debutalbumet "Hemlisar", namne med första singeln, är på väg.

– Vi har jobbat full rulle på "Hemlisar" skivan som har varit prio, men planen är att göra färre men fetare spelningar och koncept när skivan har kommit, sa han till DOPEST då.

Lyssna på "Demoner" i DOPEST Playlist tillsammans med mer ny svensk musik!