SINAN är tillbaka igen med "Gät Ey"

Efter två collab-singlar under årets första halva kommer en ny solo från Sollentunas egna SINAN, med prod av lovande Cino

När Sollentuna-rapparen SINAN släpper nytt vet man att man kommer få en melodi på huvudet. Hans smittsamma hooks har gjort honom till en mainstay inom svensk hiphop sedan den internationellt virala ”Stockholm City” släpptes 2016. I år har SINAN bjudit på två egna singlar och i slutet av 2022 gästade han Sebastian Stakset på ”TRAKTEN”, en låt som höll ett liknande gung som dagens släpp ”Gät Ey”.

Här hör vi SINAN ta sig genom bars i full fart samtidigt som han sömlöst länger in catchiga melodislingor, vilket når sin peak i refrängen. Texten tittar tillbaka mot egna uppväxten samt vännerna han haft runt omkring sig. I andra versen målar han upp kontraster mellan två av dessa, på ett sätt som verkligen träffar.

”Min broder släpper galna hits
Och den andra i en mur, han är fast, han är låst”

Produktionen från Cino flyger fram i högt tempo med tunga trummor och ett vågigt west-coast gung som är svårt att inte ryckas med i. På senaste har hans beats har hörts på bland annat Z.Es Papper&Bläck EP samt flera singlar från La Rosy, vilket fastställt att vi har en producent att hålla ögonen på framöver.

Lyssna på ”Gät Ey” och mer ny musik i DOPEST Playlist!