Team Platina

Z.E & 01an släpper stenhårda EP:n ”Papper&Bläck”

Kemin på topp när duon debuterar

Tenstas egna Z.E har inte tagit en enda paus sedan han exploderade 2018 med det numera klassiska albumet Min penna blöder. Med fyra singlar i år var vi många som väntade på nästa projekt. Förra veckan bekräftade rapparen på Instagram att en EP med den extremt heta producenten 01an var runt hörnet. Mycket riktigt är nu Papper&Bläck här, och består av fem stenhårda bangers från de två.

Att Z.E's snabba flows och bars hade funnit en fin kemi med 01ans mörka och hotfulla beats var kanske ingen överraskning. Redan på introt "Min Nivå" får vi något av en throwback till den "gamla" Z, med ett trippat flöjt-beat à la "74 Bars". Beatet bryts ner i samband med rapparens lugnare flyt, och blir till en perfekt inledning till projektet.

"Kodat" blir till en höjdpunkt på direkten när dess unika beat gungar olikt något man hört i år. Tensta-artisten tar tillfället i akt och slänger hårda bars med hungern på topp. Han blandar sina snabbare flows med subtil sång och sitter perfekt över 01an & melviin's produktion.

I många sätt känns EP:n som en blandning av det äldre och det nyare soundet. Melodierna på "Family Guy" för tankarna till typisk trap, men kommer paketerat med den moderna "studsen" i trummorna. Hur som så låter Z.E energifull och nonchalant, vilket utan tvekan sitter som en smäck över beatvalen.

Idag släpps även en musikvideo till Papper&Bläck's sista låt vid samma namn, som lär knocka lika hårt som låten själv.

Lyssna på Papper&Bläck nedan!