Neneh Cherry släpper ”Kong” & avslöjar albumsläpp

Första soloprojektet sedan 2014 är på ingång.

Nittiotals-ikonen Neneh Cherry släpper i dag singeln "Kong" med tillhörande musikvideo. I oktober ryktas ett nytt albumsläpp- Broken Politics. Den nya låten är både personlig och politisk. Sångerskan har hämtat stor inspiration från flyktingsituationen i Europa och kolonialism. Så här säger Neneh Cherry om låten i ett pressmeddelande:

 

"Jag försöker måla bilder och sätta in mig själv i en story, och låten handlar om att sätta mig själv i samma position som någon som inte vill lämna platsen de är på."

 

"Kong" är samproducerad av Kieran Hebden, aka Four Tet, samt Cameron McVey. Höstens kommande album blir Neneh Cherrys första soloprojekt sedan 2014 då hon gjorde comeback med Blank Project. Tidigare har hon samarbetat med jazztrion The Thing i London. Tillsammans släppte de albumet The Cherry Thing.

 

 

Artistens karriär var som störst under 1990-talet då hon släppte flertalet hits. Mest känd är hon för låtarna "Buffalo Stance", "Manchild" och "Seven seconds". Då hon är uppväxt i både Sverige och Storbritannien, har hon skapat ett namn för sig på den internationella musikscenen. Neneh Cherry har växt upp i en musikalisk familj med pappan Ahmadu Jah, styvfadern Don Cherry och syskonen Titiyo och Eagle-Eye, vilka alla skapade musik. Dottern Mabel McVey, känd för artistnamnet Mabel, är för tillfället stor inom den brittiska musikscenen med samarbeta med artister som Not3s, Rich The Kid, Stefflon Don och Burna Boy.

 

Missa inte att Neneh Cherry spelar på Trädgården i Stockholm 6 september.