Skatteverket gör razzia på 6ix9ines hem

Det amerikanska skatteverket IRS har enligt uppgifter tagit hjälp av FBI för att raida rapparens hem – har hittat bilar med kulhål i

Det kan tyckas länge sedan man hörde något om den regnbågsfriserade rapparen Tekashi 6ix9ine. Efter att ha exploderat in på scenen med sin aggressiva rapstil, virala upptåg och ohämmade Bloods-image föll allt isär för rapparen när han arresterades tillsammans med sitt forna gäng och åtalades för en mängd olika gängrelaterade brott, ett åtal han senare tog sig ur genom att vittna mot sina tidigare vänner.

Hans tid i friheten har främst kantats av kontroverser, då hans comeback-album TATTLETALES floppade och hans stjärnstatus snabbt tappade sin glans till följd av ”snitch”-stämpeln han fick till följd av sitt val att vittna. Efter närmare fyra år som fri man har rapparen dock hamnat i nya problem med lagen, då det amerikanska skatteverket (IRS) nyligen utförde en razzia mot ett av hans hem i Florida.

TMZ var först med att rapportera att FBI-agenter ska ha sökt igenom hans hem, även om 6ix9ine själv inte var där vid tidpunkten. De ska bland annat ha beslagtagit flera av hans tillhörigheter, inklusive flera av hans bilar som enligt uppgifter ska ha haft kulhål i fönster och dörrar.

Det är oklart vad razzian gäller, men eftersom IRS är inblandade handlar det troligtvis om någon typ av skatteskuld. 6ix9ines advokat har uttalat sig å rapparens vägnar, med en kort kommentar om att de fortfarande ”utvärderar situationen”.