• "Quest For Fire" Foto: Skrillex
  • "Don't Get Too Close" Foto: Skrillex

Skrillex överraskningssläpper två projekt på ett dygn

Stjärnproducenten har inte släppt något längre än en EP sedan 2015, nu kommer ”Quest For Fire” & ”Don’t Get Too Close” inom loppet av 24 timmar

Okej, det är kanske inte helt överraskande att ett projekt av något slag skulle komma från den svårfångade multitalangen från Los Angeles. Han började trots allt året med att teasea på sin Instagram med texten ”QFF/DGTC 23”. Nu vet vi såklart att förkortningarna stod för ”Quest For Fire” och ”Don’t Get Too Close”, de två albumen som släpptes i fredags respektive söndags.

Under den senaste tiden har han dessutom släppt ett flertal singlar som skulle komma att dyka upp på projekten. ”Real Spring” med Bladee, ”Way Back” med Trippie Redd & PinkPantheress och ”rumble” med fred again… & Flowdan är bara några exempel som dykt upp under 2023. Veckan innan släppet, den 11e februari, körde även Skrillex en spelning live på Youtube där några av låtarna kunde höras i en unik live-mix.

Nu är de alltså utblandade på två album som totalt når upp till 27 låtar. ”Quest For Fire” var först ut och håller en mörkare, filmisk och elektroniskt tyngre upplevelse. Gästlistan består bland annat av features från Missy Elliot och Swae Lee till en interlude med klipp från när Skrillex (då en del av bandet "From First To Last") och Pete Wentz från Fall Out Boy blir intervjuade på turné år 2005. Med andra ord ett bombastiskt, tillbaka- och framåtblickande album som verkligen känns som 8 år in the making.

”Don’t Get Too Close” är mer som ett mixtape, utan att för den delen kännas lösryckt eller som "b-sides" från QFF. Här experimenteras det istället friskt med dancehall, cloud-rap och hyper-pop tillsammans med features som är minst lika varierade som på det första albumet. Chief Keef, Justin Bieber, PinkPanthress och Yung Lean är bara några av de namn som trängs på gästlistan och bidrar till en explosiv, färgglad och rent av rolig lyssning.

Du kan lyssna på båda albumen efter varandra i spellistan på Spotify nedan!