• Foto: Snapchat
  • Foto: Snapchat

Snapchat låter fans upptäcka ny Daft Punk låt

Lagom till ”Random Access Memories” tioårsjubileum kan man nu upptäcka låten ”Horizon”, göms bakom hjälmen i omslaget

Daft Punk är utan tvekan bland de mest legendariska grupperna i musikhistorien. Den franska duon revolutionerade elektronisk musik under 90- fram tills 10-talet, genom friska blandningar av allt från house till funk. När det efter många års tystnad gick ut med att de lägger ned projektet under 2021 lämnade det fans hungrigare än någonsin för nytt material. Med tioårsjubileumet för deras sista album blir det till (virtuell) verklighet.

Nu slår Snapchats AR-Studio ihop sig med Daft Punks kreativa team för att fira specialsläppet av "Random Access Memories 10th Anniversary Edition", fredagen den 12:e Maj 2023. AR Studio kommer att ge liv till "Daft Punk: Memories Unlocked", en serie aldrig tidigare visade AR-upplevelser (Augmented Reality) för fans runt om i världen.

Imorgon onsdag den 10:e maj klockan 09.00 på morgonen, 48 timmar innan jubileumsupplagan släpps, kommer spåret "Horizon", som ursprungligen fanns med i den japanska 2013-versionen av albumet, att presenteras för resten av världen via Snapchats AR Lens.

Fans kan använda Snapchat-kameran för att skanna skivomslaget till originalet av Random Access Memories (via streamingtjänster eller fysiska kopior) för att avslöja en ny kristallhjälm och lyssna på låten. För att få fram hjälmen och låten, följ dessa steg:

  • Öppna Snapchat-kameran

  • Rikta din smartphone och skanna silver- och guldhjälmen på originalet Random Access Memories-skivomslag (vinyl, cd, streamingplattformar)

  • Den nya kristallhjälmen kommer att visas i full storlek och i AR ovanför albumet och spåret "Horizon" börjar spelas

  • För att använda hjälmen, vrid Snapchat-kameran mot ditt ansikte

  • Snappa och posta till Story eller Spotlight för att dela med dina nära vänner