SNS skapar en ny mötesplats på Södermalm

Sommaren 2021 skapas en mötesplats för nästa generation på Söder

Den Stockholmsgrundade retail-butiken SNS, har genom åren blivit så mycket mer än bara en plats för återförsäljning av sneakers och kläder. Med en kärlek för kulturen, skor, musik, mode och konst har de blivit en given destination för likasinnade. Nu vill SNS ge tillbaka till platsen där allt startade - genom en helt ny mötesplats, centralt på Södermalm i Stockholm.

"SNS vill ge tillbaka till Stockholm och Södermalm som gett oss så mycket - vi fick möjlighet att göra om basketplanen vid Åsö gymnasium och kommer under sommaren 2021 att vara med och renovera den" säger Erik Fagerlind, Creative Director och medgrundare av SNS.

SNS-grundarna Erik Fagerlind och Peter Jansson växte upp i Stockholm på 80- och 90-talet. De fann varandra genom sitt intresse för livet och kulturen runt musik, mode och konst som växte fram i New York. Basket var sporten i centrum och sneakers var vad man hade på fötterna. 1999 mynnade deras passion ut i öppningen av SNS på Södermalm, som snabbt blev en samlingsplats för likasinnade.

"Utan Södermalm skulle SNS inte vara vad det är idag. Jag växte upp i utkanten av Stockholm och hittade min gemenskap genom basket. Planen på Åsö var en naturlig samlingsplats för alla från hela stan. Därför känns det viktigt att vara med i det här projektet, och att få göra det tillsammans med Jordan Brand gör det extra roligt" säger Erik Fagerlind.

Det är därför ingen slump att mötesplatsen ska vara lokaliserad på just Södermalm. Initiativet leds tillsammans med Stockholms stads skolfastighetsbolag SISAB. Tillsammans kommer de renovera basketplanen vid Åsö gymnasium under sommaren 2021. För att skapa en autentisk mötesplats kommer barn och unga i trakten få hjälpa till att komma med idéer för hur planen ska utformas. På så vis får den nya generation sätta sin touch på mötesplatsen. 

SNS inviger mötesplatsen på basketplanen vid Åsö gymnasium den 14 augusti.