• Liggande standardmodell av Slim. Foto: Sony
  • Standard vs. Digital Only Foto: Sony
  • Så kan en Blu-Ray sättas dit på Digital Only-versioner. Foto: Sony
  • Fot att ställa konsolen på. Foto: Sony

Sony avslöjar: Då släpps Playstation 5 Slim

Så får du tag på den förbättrade modellen i Sverige

I linje med traditionen för Playstation 2, 3 & 4 är det nu dags för PS5 att få en Slim-modell. Den lättare versionen har en volymreduktion på 30% och en viktreduktion på 18% respektive 24% jämfört med äldre modeller. Tillsammans med standardmodellen av Slim kommer Sony nämligen att lansera en ännu lättare Digital Only-version, med möjlighet att lägga till en separat enhet för Ultra HD Blu-Ray om man vill för cirka 870kr (79,99$).

Standardmodellen, med inbyggd skivspelare, kommer att kosta cirka 5 440kr (499,99$), medans Digital Only-versionen kommer att kosta cirka 4 896kr (449,99$). Det har hittills inte släppts någon exakt releaseplan för Sverige, så priserna är preliminära konverteringar av det amerikanska priset.

Sony har i ett pressmeddelande avslöjat att konsolerna börjar släppas under november 2023, via de flesta lokala återförsäljare (inklusive Europa) och deras egna hemsida. De specificerar däremot inte om releasen är exklusiv till USA, då de endast skriver att lanseringen startar i november.