• DANO. Foto: adidas originals / Spotify

Sorgsna toner på DANOs ”Rosa Moln”

Malmös stjärnskott bjuder på en ballad kryddad med elektronisk RnB från producenten Martin René, årets andra solo-singel

Malmöartisten DANO har under det senaste året visat en imponerande produktivitet. Under vintern 2023 har artisten både levererat albumet "FRÖ TILL TRÄD", singeln ”Ma Belle” och ''TA'' med Reyn. Inte nog med det är han även en del av Spotify’s Klass 23, tillsammans med artister som AlaweeYouzie och Mohelá. Nu kommer hans första singel sedan klassen: RnB-balladen "Rosa Moln".

Likt på tidigare låtar som "Ma Belle" tar DANO hjälp av sin känslostarka röst för att skapa en modern ballad som fullständigt dryper av ångestfylld kärlek. Produktionen står rutinerade Martin René för och han har valt att skala av stora delar av låten till ett ensamt piano, som sedan slås ihop med reverbade-gitarrer, stråkorkestrar och mer hiphop-skarpa trummor för att skapa några riktigt kraftfulla moment.

Texten uttrycker saknad och sorg för en kärlek som inte gått som förväntat, ett tema som DANO utforskat förut och som passar hans röst och produktionsval perfekt. På sin TikTok har han hintat om att "Rosa Moln" skulle kunna ses som en uppföljare till den lika känslosamma "Ma Belle", något första versen även verkar alludera till.

"Men frågan är ma belle, när du sover varje kväll
Har du nånsin tänkt på det var vi?"

Lyssna på "Rosa Moln" och mer ny musik i DOPEST Playlist!