space by adidas trans94 silvana imam

Space by adidas – samanfattning från eventet

Läs Dopest samantfattning från helgens Space by event med adidas och TRANS94

TRANS94 och adidas gick tillsammans ihop för årets andra upplagan av SPACE by, denna gång hade man tagit över Färgfabriken i Liljeholmen under två dagar. Fokuset låg denna gång på att lyfta fram kreatörer och visionärer av olika slag från hela Skandinavien.

Fredagen som var en inspirationsdag med "in-conversations", samtal med olika kreatörer. Under samtalen såg vi gäster som artisten Silvana Imam, designernElla Boucht och kostymören Behnaz Aram som inledde kvällen med ett intressant samtal om mode, modebranschen och om deras egna bakgrund inför en fullsatt våning. De tre kreatörerna hade ett öppet samtal där man bjöd in publiken till att ställa frågor. I samtalet diskuterades alltifrån olika varumärkens överpris och modebranschens brist på jämnlikhet.

Kort därefter fick vi se Sneakersnstuff-grundaren Erik Fagerlind tillsammans med Ibrahima Sonko på scenen. som fick ställa frågorna till Erik kring Sneakersnstuff historia. Publiken fick höra allt ifrån storyn om hur två unga killar som jobbade i en sportbutik grundade vad som idag blivit en av Europas främsta sneakerbutiker. Samtalet var en historia om hur man genom passion, misslyckanden och rätt drivkraft kan nå framgångar. Även vid detta fick publiken chansen att ställa frågor och be om tips från Erik. Samtalen rundades av med Storm Copenhagen grundaren Rasmus Storm som klev upp på scen och i sin tur berättade hur han gått från att grunda Storm till att samarbete med kändisar som Justin Bieber. En mycket intressant och motiverande story där Rasmus Storm även pratade om resell marknaden, hype idag och hans vision. Storm anses idag vara en av de mest trendiga butikerna globalt. Samtalen avslutades med en av kvällens mest minnesvärda, nämligen Babaks råd som gick i stil med: "Everyhting you've heard today, f*ck it". Där han menade på att man måste gå sin egen väg och att det inte finns något facit för vad man ska och inte ska göra.

Under lördagen så var det lite "livligare" i form av olika pop-up's och en Designer Studio där tre olika team av designers skapade plagg åt artisterna som under dagen skulle uppträda i plaggen som skapades. Du kunde även b.la. bli stylead och fotad i en adidas outfit samt spana in olika adidas klädesplagg. Bland kläderna såg vi b.la. en bomberjacka som tagits fram av adidas och TRANS94 och kommande vinternyheter från adidas Originals. Uppträdanden gjordes av Arif som är aktuell med sin dubbelsingel Av/På & Ballerina, Silvana Imam och Noah Carter i sina nya plagg som skapades under dagen.

En av kvällens sista aktiviteter var lördagens in-conversation som gjordes tillsammans med Loungen grundaren/Dopest skribenten Christofer och våra vänner från PlugMePlease representerad av grundaren Emilian. Likt lördagen pratade man inför en publik och samtalsämnena handlade om olika plattformar och streetwear kulturen i Sverige idag och i framtiden. Intressanta diskussioner enda som saknades var mikrofoner för att tydligare kunna höra vad som sades. Hela eventet avslutades med en efterfest med olika uppträdanden och DJ's. Bland de olika DJ'sarna som livade upp stämningen fick vi b.la. höra Natasha från Ladies Loves Hip Hop, NBDY CLUB och Wasima och ett uppträdande av Cherrie och Z.E som körde 163 för Evigt.

Stort tack till både TRANS94 och adidas samt alla kreatörer som under dessa två dagar lyckades inspirera, motivera och underhålla den stora skaran som tagit sig dit. De två hektiska dagarna visade b.la. hur viktigt det är med hela Space by konceptet som en plattform där unga kreatörer och entreprenörer kan samlas, hjälpa och inspirera . Att det hela var gratis och tillgängligt för alla gjorde det ännu bättre. Det ska bli intressant och se hur man toppar detta nästa gång.

Efter lördagkvällen kunde vi dock inte sluta fråga oss: Vart får vi tag på de kläderna som designades?