Spotify-spellistan 100 blir liveshow på Way Out West

Aden x Asme, Ant Wan, Imenella, Ison & Fille, Jelassi, och Z.E på scen!

På Sveriges nationaldag den 6 juni 2018 skapades spellistan 100 - hemmet för det allra bästa inom svensk hiphop och de artister som driver genrens utveckling in i framtiden. För att fira spellistans födelse bjöds genrens mest inflytelserika artister in till en lanseringsutställning på Kungliga Operan i Stockholm, och sedan dess har 100 fortsatt att under olika former hylla och uppmärksamma genrens visionärer och ordkonstnärer.

I juni avbildades Cherrie, Imenella, Ant Wan, Jireel och Z.E. i oljeporträtt av konstnären Ilona Westman Sonko och nu i samband med årets upplaga av Way Out West gör spellistan live-debut där några av de största namnen in svensk hiphop just nu bjudits in för skapa en helt unik show.

Fredagen, den 9 augusti, äger 100 Live rum på Linnéscenen i Slottsskogen och bjuder på framträdanden av inga mindre än Aden x Asme, Ant Wan, Imenella, Studio 100 aktuella Ison & Fille, Jelassi, och Z.E.

“Sverige älskar hiphop - det går inte att förneka sett till dess enorma framfart på topplistorna. Hiphop har gått från att vara en musikgenre till ett globalt kulturellt uttryck som gett perspektiv och röster som historiskt sett inte har fått ta utrymme. Genren och dess artister förtjänar att hyllas, och med 100 Live vill vi skapa en plattform där deras fans kan uppleva dem i live-format värdiga superstjärnor” säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify

Under fredagskvällen fortsätter 100-festen på Stay Out West på Panama-scenen (Bananpiren) med DJ plus uppträdanden av Dani M, Henok Achido och Ros.

Linnéscenen (Way Out West)

Aden x Asme

Ant Wan

Imenella

Ison & Fille

Jelassi

Z.E

Panama (Bananpiren, Stay Out West)

Dani M

Henok Achido

Ros