Foto: Pressbild

Steph K släpper Dolly Parton-inspirerade ”Sophie”

Spinner vidare på heartbreak-konceptet från country-klassikern, med en ironisk twist på kvinnliga stereotyper

"Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I'm begging of you please don't take my man"

Den ikoniska refrängen från Dolly Partons country-klassiker "Jolene" har säkert många hört förut. Historian om en flickvän som förtvivlat ber än "perfekt" kvinna att inte ta hennes man ifrån henne har blivit en av de mest igenkända texterna under de senaste 50 åren, något som Steph K vrider om till en ironisk kommentar på stereotyper i sin senaste singel "Sophie".

Den Stockholmsbaserade artisten har haft ett aktivt 2023 med flera singlar, live-spelningar samt ett tv-framträdande i TV4 Nyhetsmorgon med Youzie. Tidigare under hösten släppte hon "Psykopat", som vittnade om den mer kraftfulla lyrik hon nu fortsätter att utveckla på "Sophie".

’Sophie’ är på ytan en rolig heartbreak-låt som inspirerats av klassiska 'Joline', men om man gräver djupare handlar det om stereotyper i grunden. Sophie målas upp i den här låten som en lugn och fin tjej som aldrig gör något oväntat och är perfekt i det avseendet. Medan jag porträtteras som stökig, högljudd och jobbig, vilket är en fördom som finns om blattetjejer oftast", säger Steph K om låtens koncept.

Som Steph beskriver det tar låtens berättare rollen som ett ex eller kanske ett kärkeksintresse som aldrig fick chansen, när hon tittar mot vad hon tror är tjejen han egentligen vill ha.

"Sophie, Sophie
Hon är allt som jag aldrig kommer bli"

Lyssna på "Sophie" och mer ny musik i DOPEST Playlist!