• Foto: Sticky via Instagram
  • Foto: Sticky via Instagram

Sticky & 01an linkar igen på ”MILJON”

Rapparen och producent samarbetade tidigare i år på ”KYSST”, nu fortsätter de sina respektive rasande release-tempon

Hiphop är en genre som ofta belönar hårt och konsekvent jobb, så kallad "work rate". Många släpp på rad i form av singlar eller längre projekt uppskattas av fans som i dagens streaming-klimat är närmare sina favoritartister än någonsin. När det kommer till Växjö-rapparen Sticky och anonyme producenten 01an kan man inte säga något om deras arbetsmoral, då de båda fyllt 2023 med singlar och högprofilerade samarbeten.

De båda linkade upp tidigare i vintras på Stickys fartfyllda "KYSST" som idag samlat på sig närmare två miljoner spelningar på Spotify. Sedan dess har de förberett sig för respektive projekt med ett flertal singlar, så när de nu återförenas på "MILJON" gör dem det med deras kemi färskt i minnet och en rejält uppvärmd studio-förmåga.

Här har tonerna gått från den franska klubben till den brittiska gatan, med ett hårt och rått UK-drill inspirerat sound. Sticky rappar om våldet, pengarna och faran som han betraktat i livsöden runt omkring honom och som han själv delvis sett med egna ögon. Han har alltid haft en känsla för att vara rakt på sak i sina texter och med 01ans hårt slående produktion är det inte mycket som stoppar singeln från att etsa sig fast i minnet direkt.

Lyssna på "MILJON" och mer ny musik i DOPEST Playlist!