Stig Brenner bryter med Unge Ferrari på ’Det var aldri meg EP’

Hör den norske storstjärnan göra upp med sig själv

Stig Brenner gjorde sig känd som Unge Ferrari för den nordiska musikpubliken, men det är inte den han är idag. Det klargör han en gång för alla på nya EP:n Det var aldrig meg, där han säger just det: Det var aldrig han i pressbilderna och i intervjuerna.

"Jag blir fortfarande kontaktad av media och människor som frågar om Unge Ferrari, över två år efter att jag bytte namn. Det verkar som att journalister inte har tid att googla människor längre, eller att vi har blivit lite desperata efter extrema karaktärer. Jag har ofta undrat om någon skulle märka om vi bara klädde upp en kille och skeppar han som Unge Ferrari, som inte finns längre", säger Stig Brenner.

På EP:n hittar vi nya "Ment for hverandre" (som även fått en musikvideo), en låt där Stig tar upp frågor kring relationer, tillit och öde. Ett ifrågasättande och utmanande perspektiv på temana kärlek och identitet som genomsyrar hela projektet, vilket vi fick smakprov på genom tidigare släppta singlarna "Bare mellom oss" med Newkid och "Har du glemt meg?".

Vi har även den nya "Tåre på ditt kinn" som tar upp en intressant symbolik av en dörrmatta och en dörr till ett hem, där dörrmattan är som en slags svamp som fångar upp vår smärta, men att det bortom dörrmattan och inne i vardagsrummet är varmt och tryggt. Trots allt är ändå Stig tydlig med att man aldrig kan vara sig själv till hundra procent, oavsett om man heter Unge Ferrari eller Stig Brenner.

"Om jag ändå ska vara en karaktär kan jag lika gärna skicka någon annan. Vem vet egentligen vad eller vem som är verklig idag vem är verklig idag?", avslutar Stig.

Lyssna på Det var aldri meg EP på Spotify!