Stig Brenner är tillbaka med passande titeln "Har Du Glömt Meg?"

Norske stjärnan gick tidigare under namnet Unge Ferrari, nu kommer årets första singel med produktion från Vinter

Stig Brenner (tidigare Unge Ferrari) har utan tvekan varit en av de mest innovativa norska popartisterna det senaste decenniet. Trots att han släppte ett collab-projektet BluesBrutterne med Arif förra året samt sålde 9 000 biljetter till en solokonsert på Oslo Spektrum var det faktiskt ett tag sedan vi hörde några sololåtar från honom. Enligt Stig är det svårt att hitta inspiration i dagens musiklandskap, men det gjorde han till sin senaste låt med hjälp av en egen klassiker.

”I jakten på något nytt lyssnade jag igenom mina egna gamla låtar. De fick mig att inspireras av mig själv och genom att sampla från ”Edward Saksehånd” hittade jag allt som jag behövde”, säger Stig och refererar till sjätte spåret på hans album Midt Imellom Magisk Og Manisk från 2018.

”Har Du Glemt Meg?” är producerad av Viktor Leksells go-to-producent Hampus ”Vinter” Bergh tillsammans med Benjie och Marcel Basima. Produktionen är lika grandios som den är försiktig och ängslig. När den komplementeras med Stigs svepande sång och sköra delivery på verserna är det en pop-ballad som verkligen passar när sommarmörkret faller på.

”Jag vet att det ibland kan gränsa till korkat när artister friar till sina fans, men det här är den bästa låten jag gjort som Stig Brenner, och den är bara för dem.”, säger Stig själv om låten.

Lyssna på ”Har Du Glömt Meg?” på Spotify!