STOR släpper album-bonusen "(D)u ska (IN)te tr(O)"

Spelades in under en tid mellan de två senaste projekten som han själv kallar för "Mellan Broarna", tillägnad en nära vän

Efter det kritikerhyllade albumet Under Broarna 2017 släppte STOR i våras den lika hyllade uppföljaren Över Broarna, ett 10-spårigt album med hits som den guldsäljande singeln ”Stora Blå” ft. Thomas Stenström och Ison & Fille.

Albumet finns nu tillgängligt på vinyl, och idag, den 17:e november, släpps singeln ”(D)u ska (IN)te tr(O)”, som tillkommer som ett extra spår på Över Broarna. Låten spelades in under 2019, tiden mellan de två albumen som STOR kallar ”mellan broarna”, och är dedikerad till hans barndomsvän Dino som under den period befann sig på rättspsyk.

”Jag ville egentligen inte släppa låten först eftersom den är fyra år gammal och jag pratar om en dåtid som jag helst ville glömma. Men efter jag träffade min vän och såg att han nu mår bättre efter fyra år på rättspsyk, så kändes det okej. Jag älskar samplingen som DJ Large rotade fram i sin vinylsamling”, säger STOR.

Texten är djupt personlig och varvar mellan rap och tal, varav allt läggs över en nostalgisk produktion från DJ Large som gränsar mellan melankoli och hoppfullhet. Utöver den tidigare nämnda samplen får vi även höra en chop-up från en klassisk Ison & Fille-låt i form av ”Vi Var Barn Då”.

STOR minns delvis tillbaka till barndomstiden med sin vän och år går igenom sina egna känslor kring hans mående. Han pratar även direkt till honom i mellansektioner och ett längre outro, där han ångrar hur han själv inte till en början förstod sin väns mentala hälsa och istället reagerade med aggression.

”(Du ska inte tro) att det inte gjorde ont min f*cking bror
(Du ska inte tro) att det inte käkar upp mig inombords”

Lyssna på ”(D)u ska (IN)te tr(O)” och mer ny musik i DOPEST Playlist!