Populära teckningarna "Strange Planet" får tv-serie

De älskvärda serie-teckningarna sätter aliens i mänskliga situationer, nu gör Ricky & Mortys medskapare serie av memen

Du har säkert sett dem någonstans på sociala medier, vara sig om det är Instagram, Twitter (snart ”X”) eller Facebook. Författaren Nathan Pyles teckningar av blåa, nyfikna aliens med stora huvuden har på kort tid blivit en favorit hos många på grund av sin blandning av absurd och existensiell humor. I ”Strange Planet” ser vi aliens ta sig igenom vardagskoncept som för de själva är väldigt konstiga, men som för oss är helt normala. En titt på hur absurd verkligheten egentligen är som nu kommer till liv i serie-form genom Apple TV+.

Nathan Pyle slår sig samman med Rick & Mortys medgrundare Dan Harmon för att skapa en animerad serie i åtta avsnitt. Med en satirisk grund får vi enligt Apple själva ”En rolig och insiktsfull titt på en avlägsen värld som inte är helt olik vår egen”. Den officiella trailern är ute nu, där vi bland annat får sen alien hantera en flygplanskrasch.

De tre första avsnitten av ”Strange Planet” släpps på Apple TV+ den 9:e augusti, och sedan släpps de sju återstående avsnitten av serien varje vecka fram till finalen den 27:e september.