Suge Knight vägrar vittna mot 2Pacs mördare

Förra veckan greps en man för sin inblandning i skjutningen, rapparens tidigare boss talar ut om varför han tror polisen har fel

Förra veckan greps och åtalades Duane "Keefe D" Davis i Las Vegas, Nevada för sin inblandning i mordet på Tupac "2Pac" Shakur i samma stad för 27 år sedan, den 7:e september 1996. Han ska ha enligt åtalet varit inblandning i beställningen av mordet på raplegenden, samt "sett till att det utfördes".

Enligt AP ska Davis vid flera tidigare tillfällen erkänt kopplingar till mordet, bland annat i en bok från 2019 där han erkände att han suttit i framsätet och passat en pistol till baksätet, där bland annat hans brorson Orlando Anderson (död 1998) ska ha suttit. Dock är det först nu han åtalas för sin direkta inblandning i mordet, då han enligt åklagarna ska ha beställt skjutningen vid ett tidigare tillfälle och sett till det genomfördes genom att vara närvarande i bilen.

En annan som varit aktuell sedan starten i fallet med mordet på Tupac Shakur är Suge Knight, tidigare VD för rapparens skivbolag Death Row Records. Han satt som förare i bilen när Pac sköts och har sedan dess varit misstänkt för sin inblandning i skjutningen som beställare och han är den andra levande personen som nämns i åtalet utöver Keefe D. I ett uttalande till TMZ har nu dock förnekat sin inblandning samt hävdad att polisen tagit fel i sin utredning.

"Jag har aldrig haft något ont att säga om Orlando (Anderson) för han var inte skytten", sa Knight.

Utöver att han inte tror på att Orlanda Brown mördade Tupac menar han även på att han aldrig kommer att vittna om händelsen.  Suge Knight avtjänar för närvarande ett 28-årigt fängelsestraff för dråp efter att ha kört ihjäl en man med sin bil 2015.