Super Bowl 2024 – Här är allt som hände i Las Vegas

Från den gastkramande matchen till Ushers halvtidsshow & Kanye Wests YEEZY-reklam – här är vad som hände ur kvällen

Under natten till måndag den 12:e februari 2024 gick ett av världens allra största sportevenemang av stapeln, kort efter att finalen i Afrikanska Mästerskapen (AFCON) spelats. Det var nämligen Super Bowl LVIII som spelades i Las Vegas, finalen av den amerikanska NFL-säsongen där de bästa lagen från ligans två divisioner möter varandra i kampen om att krönas till bäst av alla.

Vi har samlat alla höjdpunkter från kvällen, från matchen till halvtidsshowen och allt däremellan!

Matchen

Två på förhand väldigt jämna lag ställdes mot varandra i finalen, även om Kansas City Chiefs absolut sågs som favoriter då de var regerande mästare från 2023. Lagets stora stjärnor Patrick Mahomes & Travis Kelce (Taylor Swifts pojkvän) blev även avgörande på olika vis, trots att matchen gick in i övertid där San Francisco höll vinsten i sitt grepp in i det sista.

Matchen avgjordes på dramatiskt möjliga vis, då Patrick Mahomes la en upplösande pass till Mecole Hardman Jr. under övertidens sista sekunder, vilket resulterade i en matchvinnande touchdown. Hardman Jr. återvände till Kansas halvvägs igenom säsongen efter en period med New York Jets, precis lagom för att vinna sin tredje Super Bowl med laget som nu vunnit tre av de senaste fyra finalerna.

NFL blockerar möjligheten att länka videos direkt på andra plattformar än deras egna, men du kan se highlights från matchen på Youtube HÄR!

Halvtidsshowen

Varje år är inte bara matchen det stora dragplåstret, utan även halvtidsshowen. De senaste två åren har Rihanna & The Weeknd tagit scenen och 2024 var det dags för den legendariska RnB-artisten Usher att stå för showen. Under månaderna som lett upp till matchen har vi fått se trailers och andra förberedande teasers från artisten och när det väl var dags gjorde han ingen besviken.

Under det bombastiska framträdandet togs vi igenom hans långa karriär med hits som ”Caught Up”, ”Yeah” & ”OMG”, men han gästades även av andra storstjärnor som Alicia Keys, H.E.R., will.i.am, Lil Jon, och Ludacris på scenen.

NFL blockerar möjligheten att länka videos direkt på andra plattformar än deras egna, men du kan se hela halvtidsshowen på Youtube HÄR!

Reklamerna

Utöver halvtidsshowen finns ytterligare ett underhållningsmoment för de som inte bara vill se matchen och det är reklamerna. Världens dyraste reklamplaceringar sker under matchen och årets uppsättning höll standarden högt, med stora namn som Ice Spice (Starry), Post Malone (Bud Light), Lil Wayne (Homes.com) & Beyoncé (Verizon) som några av kvällens höjdpunkter.

Den största snackisen blev dock, som många gånger förut, Kanye West. Hans reklam för egna märket YEEZY var likt mycket han gjort under tiden kring albumet Vultures lika oförutsägbar som den var avskalad. Videon bestod enbart av en video filmad av West själv via hans egna mobil. Han berättar att de ”spenderade alla pengar på reklamplaceringen” (vilket är ungefär för 7 miljoner dollar) och att de därmed inte hade råd med själva reklamen. Han ber därefter tittarna att helt enkelt gå in på yeezy.com och därefter var reklamen slut.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av LilJupiter (@liljupiterr)

Kändisarna

USA:s största sportevenemang kräver såklart en gästlista av landets största kändisar. Under kvällen syntes bland annat Taylor Swift, där för att stötta pojkvännen Travis Kelce, tillsammans med Ice Spice. Vi fick även se paret Jay-Z & Beyoncé, som avslöjade sitt nästa album och även släppte två nya singlar under natten.

Spana in några av kändisarna i inlägget nedan!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)