• Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas
  • Foto: adidas

Svenska landslaget & adidas släpper bortatröja inför VM

Inspiration har hämtats från Sveriges kallaste natur för att ge kraft till damlandslaget under sommarens VM

Veckan efter nyheten att partnerskapet mellan Svenska Fotbollförbundet och adidas förlängs till 2030 lanseras nu bortatröjan som damlandslaget kommer spela i under sommarens VM-turnering. Tröjan går i en klassisk mörkblå färg med detaljer i ljusare blått, rundad krage och de obligatoriska tre ränderna på ärmarna i en ljusgul nyans. I nacken står SVERIGE broderat, även det i en ljusare gul.

Inspirationen till tröjans design är hämtad från glaciärer, älvar och den föränderliga natur som finns i Sverige. Tröjorna är dessutom tillverkade av Parley Ocean Plastic-garn, vilket innebär att 50% är producerat av plastavfall som plockats ur havet, på avlägsna öar, stränder och kustlinjer och övriga 50% är återvunnen polyester. Parley Ocan Plastic-samarbetet är ett av flera initiativ från adidas i arbetet att få slut på plastavfall i haven.

Tröjan finns att köpa från idag den 23:e mars via adidas hemsida eller hos de utvalda återförsäljarna: adidas Concept Store, Stadium, Intersport, Unisport, XXL och Officiella Supportershopen hos SvFF.