”Sveriges framtid inom film koras i Husby”

.MOV Filmfestival i Husby firar kortfilm från förorten

Lördag den 21 januari invigs den första upplagan av .MOV filmfestival i Husby. Kortfilmsfestivalen är den första som fokuserar på filmskapare från Stockholms förorter. I ett pressmeddelande skriver festivalen följande:

''I en tid där förorten ofta porträtteras av narrativ skapade av andra än de som bor här, är .MOV en tydlig motkraft. Här presenteras filmskapare som utgör framtiden inom svensk film och bättre speglar det Sverige vi lever i.''

Programmet går av stapeln med filmvisning i Kulturhuset Stadsteatern Husby från 18:00-20:00, och fortsätter med prisutdelning på Folkets Husby 18:00-23:00.

Tävlande regissörer från nio förorter får i och med festivalen en unik chans att lyfta sina berättelser, men endast en film kan ta hem kvällens stora pris. Den vinnande kortfilmen blir belönad med Getpriset, en statyett designad av konstnären Sahar Tavasolian. Vinnaren av Getpriset får även sin nästa film exekutivt producerad av Mattias Montero och Malin Idevall (Svart Krabba, Cinema Pameer).

Evin Ahmad (Snabba Cash), Tarik Saleh (Boy from Heaven) och Mattias Montero utgör juryn medan Galdem A Talk leder kvällens program.

Se de nominerade nedan!