Se den första polisbilen gjord av Tesla Cybertruck

Snart kan du bli arresterad i Elon Musks virala bil om du bryter lagen i Kalifornien – se bilder, priser och mer för framtidens polisbil

Sedan debuten 2019 har Tesla Cybertruck blivit ett viralt fenomen med specialversioner för Kanye ”Ye” West och otaliga memes online för sin futuristiskt minimala design. Endast strax under 4000 bilar har levererats till kunder hittills, men det kan nu komma att öka rejält då Kalifornien planerar att köpa in polisbilar i formen av Tesla Cybertrucks.

@upfittesla har via Instagram läckt bilder på den minst sagt unika designen som gjorts tillsammans med Tesla, Oracle och Unplugged Performance. De sistnämnda har även visat upp konceptbilder på bilen då de är en expert på Tesla som jobbat med att modifiera bilmärkets modeller i över 10 år.

”UP.FIT Cybertruck Next-Gen Patrol Vehicle representerar ett betydande tekniskt språng in i framtiden och vi är glada över att kunna erbjuda brottsbekämpande myndigheter framtidens polisarbete”, säger Ben Schaffer, VD för Unplugged Performance.

Bilen kommer att komma i två versioner: En helt elektriskt Cybertruck till ett pris av cirka 530 000kr och en hybridbil med Ford till ett pris av cirka 620 000kr. Kalifornien är nu den första delstaten i USA som köpt in bilarna till sina polispatruller, men mer information om när och var de kommer användas är ännu oklart.