TEST: Bowers & Wilkins Px7 S2 - en fantastisk ljudupplevelse

Bower & Wilkins gör det igen, denna gång med sina over-ear hörlurar Px7 S2

Bowers & Wilkins lanserade sina on-ear lurar Px7, blev produkten hyllad till skyarna. När man i år släpper Bowers & Wilkins Px7 S2 kan man ställa sig frågan ”kan de upprepa succén?”. DOPEST har fått testa Bowers & Wilkins Px7 och det korta svaret är, JA!

Design

Det är ingen hemlighet att Bower Wilkins är synonymt med premiumkänsla, både när det kommer till ljud och design. I fallet med Px7 S2 är det inget undantag. Hörlurarna har en mycket välbyggd och stilig design med en elegant finish. På den högra kåpan har du fyra knappar. De olika knapparna är Bluetooth/av-på, play/pause och två volymknappar. På vänstra sidan har du en knapp som antingen aktiverar brusreduceringen eller aktiverar ljudet för omgivningen. Det går även att starta röststyrning via samma knapp. Varje kåpa har lyxiga och bekväma kuddar med minnesskum som omsluter öronen perfekt och ger en bekväm passform även under långa lyssningssessioner. I förpackningen får man även ett fodral till hörlurarna.

Ljudkvalité & Batteri

Bowers & Wilkins Px7 S2 har förbättrat sin ljudupplevelse genom uppgraderad digital signalbehandling (DSP), man har även förbättrat brusreduceringen genom 6 mikrofoner i hörlurarna där två används för samtal och resterande för brusreduceringen. Resultatet? Fantastiskt ljud.

Är man en Android-användare kan man utnyttja apTX-kodek för ännu bättre ljud via Bluetooth. För Apple användare är det AAC som gäller, som är ett steg över standard Bluetooth.

För den som är vill kan man ställa in bas och diskant i den medföljande Bowers & Wilkins Music app.

Brusreduceringen i Px7 S2 håller mycket hög nivå, på caféer och ute på gatan (bland bilar) funkar brusreduceringen (ANC) klockrent. I mer utmanande och högljudds miljöer så som tåg och flyg så är den inte lika vass. Samtalskvaliteten håller dock samma nivå som ljudet och under testets gång noterades inga konstigheter med samtalsljudet. En annan fördel är att hörlurarna kan kopplas till två Bluetooth-enheter samtidigt, perfekt för den som vill switcha mellan datorn och telefonen.

Batteritiden på hörlurarna är upp till 30 timmar på en full laddning, vilket är mer än tillräckligt för en hel dag. Även laddningstiden har förbättrats och tar två timmar för en fulladdning. I vanlig ordning har du en snabbladdning där 15 minuter ger dig 7 timmars speltid.

Slutsummering & Pris

Även om förväntningarna är höga på Bower Wilkins Px7 S2, vill vi säga att man lyckas överträffa de när det kommer till ljudet. Hörlurarna kommer med fantastiskt ljudkvalitet, fin design och bra brusreducering. Är man en person som älskar musik och vill prioritera ljud, är detta ett självklart val, och det valet blir mer självklart med designen och komfort. Prislappen kan tyckas vara hög men vi kan konstatera att det levereras mycket för pengarna.

Bowers & Wilkins kostar 4 498 SEK och finns hos utvalda återförsäljare.