• Foto: Pressbild / Brian Ziff

The Weeknd vill vända kapitel som artist

Förklarar i intervju med W Magazine att han planerar att ”döda” karaktären som är The Weeknd, avslöjar även ett sista album

Abel "The Weeknd" Tesfayet behöver knappast någon introduktion längre om man har någon som helst koll på modern musik. Sedan den anonyma debuten med den sensuella feberdrömmen som var "House of Balloons EP" under 2011 har han gått från banbrytande underground-RnB till den absoluta toppen av musikbranschen, bland annat genom list-toppande albumet "After Hours" med rekord-streamade "Blinding Lights" som ledstjärna. Trots allt detta är han bara 33 år gammal och enligt hans senaste intervju med W Magazine verkar åldern ha inbringat en viss identitetskris.

Okej, kris är kanske fel ordval, men han planerar definitivt att göra stora förändringar framöver. Detta enligt den exklusiva intervjun ur tidningens "Pop Issue", som gjorts tillsammans med Lily-Rose Depp. Under intervjuns gång pratar de om skapandeprocess, kändisskap och nya kreativa muskler med magasinets redaktör Lynn Hirschberg.

"Jag kommer fortfarande att göra musik, kanske som Abel, kanske som The Weeknd. Men jag vill oavsett döda The Weeknd och det kommer jag att göra, så småningom", säger The Weeknd under intervjun.

"Jag vill definitivt ömsa det skinnet och bli pånyttfödd", fortsätter han.

Vad exakt han menar med detta verkar han inte riktigt ha listat ut själv ännu, men vad som är klart är att The Weeknd siktar på nya horisonter bortom de han kanske skulle förväntas att besöka under sitt nuvarande artistnamn.

Vidare avslöjar han att det tredje och sista albumet ur den trilogi som påbörjades med "After Hours" och följdes upp med senaste "Dawn FM" är på väg. Han tillägger även att det inte bara kommer att avsluta trilogin, utan potentiellt hela diskografin.

"Albumet som jag jobbar på nu blir nog mitt farväl till The Weeknd. Det är helt enkelt något jag måste göra. Som The Weeknd har jag sagt allt som går att säga"

Vad som kommer att hända härnäst i The Weeknds karriär är svårt att säga, men vi kan åtminstone glädja oss åt att ännu ett album är på god väg. Om du inte hunnit, se även till att spana in live-albumet "Live At SoFi Stadium" för att ta del av en påkostad resa genom karriären hittills!