• Bild: Nike
  • Bild: Nike
  • Bild: Nike
  • Bild: Nike
  • Bild: Nike

Tidigare spelar-exklusiva Nike LeBron 8 “HWC” får global release

Tidigare endast åt kungen själv

Året är 2010 och stjärnan LeBron James har nu lämnat sitt älskade Cleveland Cavaliers för att gå till Miami Heat. På den tiden fanns det inget fräschare än ett par LeBrons på fötterna, vare sig man klev på planen eller i gatan. Silhuetten LeBron 8 blev den första att släppas efter kungens lagbyte, och anses nu vara en av linjens bästa modeller.

Det är ingen nyhet att atleter får något utav ett bakdörrpass av när det kommer till nya skor och framför allt nya färgställningar. I sneaker-gamet kallar vi dessa för “PE”, och LeBron är definitivt ingen främling till dem. En av de mest ikoniska förgställningarna som han sågs bära var den blå / orangea “HWC” - något som senare förklarades stå för “Hardwood Classics” och representerade Clevelands matchställ. Skorna fick aldrig någon release, men fans har än idag ögonen på de legendariska skorna.

Snören och tungan kommer i en flashig orange, med slime-iga mönster på det sistnämnda som bara skriker LeBron och tidigt 2010. Skornas outsole och Swoosh-outline kommer i samma färg de med. Mittenpanelerna blandar två olika nyanser av blått med varierande mönster och material, varav mocka. På hälen finner vi ännu en orange detalj som betonar atletens signatur i blått. Det hela toppas av en stor Swoosh i silver som går hela vägen bak till hälen.

Om du är sugen på att gå bak i tiden och äntligen få tag på dina dröm-LeBrons behöver du troligtvis inte vänta länge, då de officiella bilderna nu är här. Hittills har inget datum bekräftas för släppet, men spekulationer tyder på den 23e april, när Nike’s LeBron Watch sker på SNKRS-appen.

Följ Dopest för mer info om kommande släpp och håll utkik på vår releasekalender för mer…