Ny TikTok-funktkion ska klona din röst med AI

Snart kan du lämna ett prov av din egen röst och låta andra användare göra fraser med den – här är allt vi vet från de läckta uppgifterna

Har du någonsin velat göra din egen röst till en trendig AI-voice over från TikTok? Enligt TheSpAndroid ska det snart bli verklighet, då de hittat kod i appen som vittnar om att en ny uppdatering med funktionen kan vara på väg.

Enligt instruktionsbilder och en slags ”testversion” som endast fungerar delvis har plattformen tagit reda på att TikTok planerar att inför en funktion som låter dig om omvandla din egen röst till de ”text-to-speech” format som redan finns i appen. Det kommer kortfattat att fungera som en kloning, där den tar ett 10 sekunders prov av din röst som sedan används för att generera valfri text, även om du själv inte spelat in de frasera eller ens det språket som talas.

Det är oklart hur brett funktionen kommer att lanseras, eller om den kommer att bli offentlig över huvud taget. Troligtvis kommer den att börja beta-testas med nästa uppdatering, likt hur deras senaste Instagram-konkurrent TikTok Notes har börjat rullas ut.