Foto: TikTok

Tiktok samarbetar med Spotify, Apple & Amazon – Här är nya funktionen

Ska underlätta för alla som vill fortsätta följa musik de gillar på appen

TikTok tar nu nya kliv inom musikbranschen då de börjar samarbeta med streamingtjänster som Spotify, Amazon Music & Apple Music för att introducera en funktion som gör det möjligt för användare att direkt spara låtar från TikTok-videor till sin föredragna musiklyssningstjänst.

I takt med att TikTok får allt större inflytande över topplistor och artistupptäckter världen över vill de nu hjälpa lyssnare att connecta med det de gillar snabbare än någonsin. Om du klickar på ett ljud visas nu knappen "Lägg till i musikapp" bredvid spårnamnen, så att du kan spara låtar direkt i musikappen. Du ställer helt enkelt in vilken musiktjänst du föredrar som standard, som du såklart även kan ändra efter behov.

Spotify-användare i USA och Storbritannien kan spara låtar i sin spellista "Liked Songs". Funktionen förstärker TikToks inverkan på musiken och kompletterar Spotifys tidigare TikTok-inspirerade appdesign för korta upptäcktsflöden.

För att den nya funktionen ska fungera måste du uppdatera både TikTok och din musikapp till de senaste versionerna. Spotify lanserar funktionen på sina iOS- och Android-appar redan idag och detsamma bör gälla inom kort för övriga appar. Till en början rullas funktionen ut för användare i UK och USA, men lär bli "worldwide" inom kort.