Tilda släpper singel "All on Me" - lär känna henne nedan!

En kall novemberkväll satte vi oss ned med Tilda & hennes pojkvän Elias "Illyez" Chaabane för att prata lite om Tildas nya singel "All on me"

Tilda släppte tidigare i år sin debutsingel ”Moncler” som är producerad av Isak von Haartman som producerat åt många av Sveriges framstående artister så som Denz, Mwuana & Karim.

Vi inledde vår intervju med tre snabba X eller Y-frågor.

Biggie eller Pac? 2Pac.

Klubben eller softa hemma? Softa hemma.

Prada eller Dolce & Gabbana? Prada.

 

Så, Tilda, berätta lite om din nya singel!

Min nya singel heter ”All on me” och är för mig en väldigt kaxig låt som handlar mycket om att visa vem jag är och hur jag är.

Jag tror att den kommer att bli uppskattad, och denna singel är verkligen bara början och en mjukstart inför kommande projekt.

Låter spännande! Har du några speciella personer i ditt liv som du får inspiration till din musik ifrån?

Jag tar väldigt mycket inspiration ifrån min pojkvän Elias, vi är väldigt nära varann & umgås nästan hela tiden, då formas man lite av varandra och inspirerar & peppar den andre. Min mamma Sissi hjälper mig även väldigt mycket med den attityd som jag utstrålar, hon har alltid peppat och lyft mig så därifrån kommer en del inspo också såklart.

Sedan inspireras jag såklart av artister jag lyssnar på, där är Frank Ocean ett lysande exempel, han är en person med bra värderingar och energi.

Du nämnde under första frågan något om ”Kommande projekt”, vill du ge oss lite ledtrådar?

Något jag kan berätta om är en Cady Cutthroat-producerad låt vid namn ”BACK” som vi kommer att göra en hård satsning på. Det väntar även en del samarbeten som är to be announced.

Det blir en väldigt ”live-vänlig” låt med bangerkänsla.

Din pojkvän åsido, vilken är din största, svenska musikinspiration?

Jag ser väldigt mycket upp till Oskar Linnros, kanske inte soundmässigt då vi gör väldigt olika stilar på musik, men jag har alltid tyckt massor om hans musik och den känslan hans musik ger mig är en känsla som hjälper mig skriva.

Och avslutningsvis, om du fick välja en artist eller grupp (levande eller ej) att gästa på en låt, vem/vilka & varför?

– Queen.

Jag är uppväxt med deras musik och tycker att Freddie Mercury alltid varit en människa som jag sett upp till, beundrat & lyssnat på. Det vore verkligen det coolaste någonsin.

Lyssna på Tildas singel ”All on me” nedan!