Sedan en tid tillbaka inledde Timberland ett långvarigt samarbete med Pharrell Williams och Nigo's streetwear-märke Billionaire Boys Club och deras Bee Line. Vi har tidigare fått se tolkningar av kängor och kläder. I dagens collab får vi en riktig hike- och frilufts-vibe. Det är en trend som blivit otroligt stor inom streetwear den senaste tiden.

Kollektionen består av fem olika plagg, med skor och kläder. Fokus ligger på att ta fram kläder på ett så hållbart vis som möjligt - för en grön och bättre framtid. I kollektionen får vi bland annat se en vandrings-inspirerad sneaker: Solar Ridge Hiker. Skon kommer i tre olika färger: blå, olivgrön och en mer beige och jordnära. De är bland annat tillverkade i GORE-TEX, vilket är vattentåligt.

När det kommer till kläder är det ett plagg som sticker ut. Nämligen en blå allvädersjacka. Den är tillverkad i vattentålig, återvunnen nylon. I kollektionen finns också en grafisk T-shirt, en hoodie och vida byxor.

Kollektionen släpps den 8 april via BBC's hemsida, Timberlands hemsida och utvalda Timberland butiker. Priserna sträcker sig från $55 USD till $375 USD.