Timberland fortsätter firandet med "The Butters"

Den klassiska 6-Inch kängan har varit central i den tidiga hiphop-kulturen, nu lyfter man fram twists på konceptet

Under de senaste 50 åren har den klassiska Timberland-kängan gått under flera namn: ”Yellow Boot”, ”Constructs”, ”’61s”, ”Timbs” och sist men inte minst  ”The Butters”, ett utryck som först myntades av varumärkesentusiaster i New York och Philadelphia under 90-talet, och förstärktes av hiphopens ”golden era” i New York där slanget blev synonymt med NY tillsammans med timbs.

”And f*ck being famous, I came to get the butters
I came from the gutter, my success in this game”
– 
Jay-Z på ”Some People Hate”

Som krona på verket under 50-års jubileet av Timberlands Original 6-Inch Boot lanseras därför nu den exklusiva kollektionen, ”50th Edition Butters”. Jubileumskollektionen innehåller fem ikoniska silhuetter från Timberlands arkiv, inklusive originalet Timberland 6-Inch Boot, Euro Hiker, 3-Eye Lug Boat Shoe, Super Boot och 14-Inch WP Boot.

Silhuetterna ur kollektionen har fått ett uppdaterat utseende, bland annat en honungsfärgad sula med metallaccenter i guld. Den klassiska tagen i mocka har även uppdaterats till en i guldfärgad metall, kvalitetsuppdateringar som förtstärker utan att förändra originalets vision.

Alla par i ”The Butters Collection” finns tillgängliga nu i en begränsad upplaga på timberland.com, i Timberland-butiker och hos utvalda återförsäljare. Du hittar alla priser i galleriet ovan!